Åpnet unikt behandlingsrom for barn

canon_fantasirommet_4069
Ved det nye behandlingsrommet ved Ullevål sykehus vil drømmetegninger og lystgass bidra til å redusere bruken av tvang ved behandling av barn. De fantasifulle tegningene er printet direkte på interiørmaterialer for vegg og tak.

Behandlingsrom med bruk av lystgass

Under åpningen av det nye behandlingsrommet «Fantasirommet» ved Ullevål sykehus, fortalte barnesykepleierne Eva Carlsen og Hebe Parr Nyquist hvordan bruk av lystgass skaper en bedre hverdag både for helsepersonellet og for barna.

– Bruk av lystgassen Livopan er smertestillende, beroligende og fører til en strøm av drømmer og illusjoner for barnet. Det var utgangspunktet for at vi ønsket å ta i bruk Livopan som en del av behandlingstilbudet her ved sykehuset. Lystgassen fungerer best om man skaper et miljø det er lett å drømme seg bort i, men for egen del hadde vi verken tid, penger eller kreativitet til å få det til. Derfor søkte vi Stiftelsen Sykehusbarn om støtte til behandlingsstoler og dekor i lystgassrommet, som nå heter Fantasirommet. Resultatet ser dere her i dag, det overgår alle forventninger vi hadde, fortalte de to erfarne barnesykepleierne som har representert oppdragsgiver (OuS) og bidratt med helsefaglig kompetanse gjennom hele prosjektet.

Vilde Østby (t.h.) fra Qvisten Animasjon har laget de fantasifulle og humørfylte tegningene som kler både vegger og tak i rommet. Under åpningen fortalte hun sykehuspersonell og andre inviterte om ideer og inspirasjon bak tegningene.

Et univers som stimulerer fantasien

Det som startet med en idé om å dekorere med klistremerker på veggene, resulterte i et behandlingsrom fulldekorert som en leken fantasiverden, med humor og detaljer som barna kan forsvinne inn i mens helsepersonell setter sprøyter og utfører annen behandling.  Stiftelsen Sykehusbarn fikk mandatet til å skape rommet, og inngikk et samarbeid med Qvisten Animasjon om utformingen. Derfra har designer Vilde Østby tegnet et unikt univers med romvesener, strender og fotballbaner, og fra Canons side har vi fått lov til å spille en ørliten rolle med å bidra med produksjonsstøtte i samarbeid med den grafiske produksjonsbedriften Profil & Dekor. Det setter vi stor pris på, for det er lett å forstå at dette rommet utgjør en vesentlig forskjell under barns sykehusopphold. Fantasirommet har allerede vært i bruk i en tid, og Eva og Hebe delte et par erfaringer som gikk rett til hjertet på alle som deltok i åpningen.

Heder og ære utdelt fra Siri Fuskeland Hafsteen (t.v.), leder i Stiftelsen Sykehusbarn, her til de involverte barnesykepleierne Hebe Parr Nyqvist og Eva Carlsen.

Reduserer bruken av tvang

– Rommets viktigste formål er å redusere bruken av tvang i behandling av barn på sykehus. Derfor ønsket vi å oppfylle mer enn det som sto på ønskelisten fra barneavdelingen her, sa leder Siri Fuskeland Hafsteen i Stiftelsen Sykehusbarn.

– Vi satte som mål å skape en fantasiverden som gir en virkelig WOW-følelse, kanskje til og med så sterk at barn kan glede seg til å komme tilbake til sykehuset. Responsen fra Qvisten Animasjon kom nærmest umiddelbart, og jeg blir stolt og rørt når jeg ser hvordan Vilde har hentet frem tegninger hun lagde i barndommen som inspirasjon til dette rommet. Dette har vi lyst til å gjøre mer, sa Siri før hun delte ut blomster til alle involverte.

Bruk av lystgass bringer barna inn i en drømmeverden og reduserer bruken av tvang ved for eksempel blodprøvetaking og injeksjoner.
Albert (8 år) sto for snorklippingen som offisiell åpning av Fantasirommet.
Romvesener, sandstrand, hav og himmel er blant dekorasjonene i Fantasirommet. Alt illustrert av Qvisten Animasjon og printet på tapetmaterialer og takplater hos Profil & Dekor.
Fra den grafiske produksjonen. Alle interiørmaterialene er printet hos Profil & Dekor, med Canon Colorado og Canon Arizona.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.