Canon imagePRESS til tre samiske miljøer

canon_lindbak02
På kort tid har Canons forhandler Lindbak solgt Canon imagePRESS C165 til Avvir, Sametinget og Samisk videregående skole. – Det er driftssikker teknologi som passer godt for lokalmarkedet vårt, sier Ørjan Simonsen ved Lindbaks lokalkontor i Karasjok.

Godt rustet i nord

Ørjan Simonsen er regionleder salg for Lindbak Finnmark, han ser at imagePRESS C165 passer perfekt til mange av deres kunder.

– Kombinasjonen av driftssikkerhet og ytelse er bra, det samme gjelder prisnivået. Vi har samarbeidet med Canon i mange år, tidligere som Finnmark kontorservice, og erfart at både tekniske løsninger, oppfølging og leveranser holder mål. Med eget rekvisitalager og sertifiserte teknikere er vi bedre rustet enn konkurrentene til å selge Canon-løsninger her i vår nordligste landsdel, sier Ørjan Simonsen samtidig som to Lindbak-teknikere arbeider for fullt med installasjon av avisen Avvirs nyeste investering.

Ørjan Simonsen (t.v.) fra Lindbak og Per Christian Biti fra Avvir har nettopp testprodusert et eksemplar av den samiske publikasjonen Nuorttanaste, den eldste samiske publikasjon som fremdeles utkommer (etablert i 1898). Den trykkes i 16 fargesider på 100 grams papir, falses og stiftes ferdig i 550 eksemplarer og utgis månedlig. Nå skal skal den produseres på Canon imagePRESS C165.

Produserer ferdige hefter

I løpet av noen høstuker installerer nå Lindbak nyeste imagePRESS-teknologi fra Canon hos den samiske dagsavisen Avvir, hos Sametinget og hos Samisk videregående skole, alle i Karasjok i det som tidligere het Finnmark fylke. Dette er teknologi som gjerne omtales som «Light Production», det vil si kompakte og avanserte fargemaskiner med høy grafisk fargekvalitet på et stort spekter av papirtyper og -tykkelser. Alle tre blir installert med såkalt «Booklet maker», integrert ferdiggjøringsenhet for falsing og stifting, slik at det kan produseres ferdige hefter og publikasjoner med omslag rett fra maskinen. For Avvir, verdens eneste samiske dagsavis, var dette et av kravene når de skulle fornye seg på utskriftssiden.

– Dette blir vårt første møte med Canon-teknologi, og vi har store forventninger til både kvalitet og driftssikkerhet. Hos Avvir har vi også ansvaret for grafisk utforming og trykking av den kristne samiske publikasjonen Nuorttanaste, som vi vil trykke og innbinde på den nye Canon-maskinen. I tillegg lages det hele tiden reklamemateriell, interne trykksaker, invitasjoner og annet, så den nye Canon-maskinen blir samtidig en universalprinter, skanner og kopimaskin for medarbeiderne her, forteller Per Christian Biti i Avvir.

Lindbak-teknikerne Ken Birger Johnsen og Nils Thomas Vars installerer og testkjører Avvirs nye digitaltrykkmaskin.

Nærhet til service og salg

Med kun 50 meter til Lindbaks kontor, har Avvir både kunnskap, service og rekvisita i umiddelbar nærhet. Per Christian Biti understreker at dette var medvirkende til valget av leverandør.

– Høy driftssikkerhet og god tilgang på kompetanse og rekvisita er viktig for oss her. Vi kjenner medarbeiderne ved Lindbaks lokale kontor godt fra tidligere, og vet at vi får god oppfølging og service. Deres Canon-sertifiserte tekniker er her i Karasjok hver uke, og er uansett kun en times kjøretur unna fra Lakselv hvis noe skulle oppstå. Ved forrige investeringsrunde hadde ikke Canon noen maskin som passet i segmentet vårt, men denne gangen var valget enkelt. Vi ser at Canon imagePRESS C165 både er en kraftig kontorprinter og en komplett grafisk digitaltrykkmaskin, så vi tror det blir et perfekt valg for oss, sier Biti.

Lindbak satser sterkt på Canon-løsninger til kundene i Finnmark, og viser både multifunksjonsmaskiner og storformatløsninger i butikken i Karasjok.
Hos Avvir, verdens eneste samiskspråklige dagsavis, har de både redaksjon og grafisk avdeling.
Nærhet til kundene. Lindbak har seks avdelinger i Finnmark, med rekvisita og service tilgjengelig for kunder med Canon-løsninger. Her fra avdelingen i Karasjok.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.