Colorado berget julefreden for PS Press

canon_pspress_4997
Julefeiringen hjemme ble reddet av Canon Colorado 1650, sier Trygve Walle hos PS Press med et stort smil, etter at bedriften har gjennomført sitt største enkeltoppdrag noensinne.

130 ruller med polyester

PS Press Reklame i Moss er ikke redd for å bevege seg ut i nytt terreng, det har de vist mer enn én gang. Denne gangen var likevel oppdraget av et slikt omfang at materialleverandøren himlet med øynene og måtte spørre en gang til da de bestilte 130 ruller med polyestermateriale, hver på 50 meter. Trygve ler, han har tilbragt mange timer på jobb de siste to månedene, men likevel betraktelig mindre enn om bedriften ikke hadde «hasteinvestert» i en ny Canon Colorado 1650 mot slutten av 2019.

Så det betyr at dere fikk tid til både juleforberedelser og julemiddag? – Ja, investeringen var ikke bare riktig for bunnlinja og kundeforholdet, den var også god for privatlivet til flere av oss, det er det ingen tvil om, svarer Trygve kontant når vi besøker PS Press sammen med kundeansvarlig Therese Pernille Hammerin i Canon.

Halvannen fotballbane med «robotmatter»

Oppdraget PS Press har utført for Inspiria Science Center er omfattende; print og renskjæring av 2600 polyestermatter i format 1 x 2,5 meter, totalt 7000 kvadratmeter, med tøffe leveringskrav i en travel periode hvor man i tillegg skal avvikle juleferie. Hos PS Press tok de utfordringen, og beviste hva som er mulig når produksjonen automatiseres både i print og utskjæring. Fra tidligere hadde de Zünd skjærebord med kamerasystemet «Eye-in-the-sky», en løsning de benytter mye sammen med flatbedprinteren Canon Arizona. Mattene ble printet rull-til-rull med skjæremerker i Colorado 1650, slik at rullene med ferdig trykk kunne mates rett til skjærebordet for automatisk renskjæring av roboten.

Zünd robotskjærebord hadde PS Press fra tidligere, det var helt nødvendig for å sikre automatisert renskjæring av polyestermattene.

Rull-til-rull med UVGel

Trygve Walle forteller at med opprinnelig maskinkapasitet ville oppdraget lagt beslag på bedriftens tre latex-printere i flere uker. – Det ville medført døgnkontinuerlig produksjon, med jevnlige visitter i bedriften til alle døgnets tider for å skifte materialruller og etterfylle blekk. Da Canon foreslo å sette inn nyeste utgave av rull-til-rull-løsningen Colorado, endret det vilkårene fullstendig. Etter fullført oppdrag kan vi konstatere at hastighet, printkvalitet og driftsstabilitet med Colorado har vært i en helt egen klasse, der produksjonstiden ble redusert fra seks til to timer for hver rull, forteller Trygve og kollegene hans. Så vi snakker om 7000 kvadratmeter produksjon helt uten driftsstans?

– Nei, rett skal være rett, vi hadde faktisk én driftsstans, som ble fikset fra Canon på kort tid. Det må det være lov å betrakte som «innafor» for et oppdrag i denne størrelsen, ler Trygve Walle og Jørgen Pettersen hos PS Press.

PS Press Media produserte 2600 slike matter for prosjektet super:bit. Trygve Walle er storfornøyd med at Therese Pernille Hammerin fra Canon foreslo Colorado som produksjonsmaskin for det omfattende oppdraget.

«Robotmatter» for unge teknologer

Julelysene er slukket i de tusen hjem, og skjærebordet sørger for at den siste polyesterrullen renskjæres til ferdige matter for prosjektet super:bit, en del av regjeringens «Den teknologiske skolesekken», et samarbeidsprosjekt mellom landets vitensentre, NRK og «Lær kidsa koding». Hos PS Press legger de ikke skjul på at de også har stor sans for prosjektet, ikke bare for oppdraget.

– Det er spesielt artig med et sluttprodukt som vil bidra til å skape entusiasme og begeistring for teknologi blant ungdommen. Det liker vi, for vi er jo mer enn middels teknologiinteresserte selv, og gjennomføringen av oppdraget er i seg selv et bevis på at ny teknologi kan flytte grensene for hva som er gjennomførbart, avslutter Trygve Walle hos PS Press Reklame.

Med Colorado 1650 ble produksjonstiden for hver rull (50 meter) redusert fra 6 til 2 timer.
Super:bit er et samarbeidsprosjekt mellom landets vitensentre, NRK og «Lær kidsa koding». Her er det elever ved Ringvoll skole som har inntatt robotmattene for å få næring til teknologiinteressen. Foto: Inspiria Science Center.
Robotene kommer. Foto: Inspiria Science Center.
Canons UVGel-teknologi gir både kvalitet og bestandighet på et nytt nivå.
Automatisk renskjæring rett fra rull med Zünd skjærebord og "Eye-in-the-sky".
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.