Dobbel Colorado-kapasitet hos PULP

canon_PULP_1422
Terje Gulbrandsen i PULP Grafisk forteller at det var et enkelt valg å beholde sin eksisterende Colorado 1640 da de i høst anskaffet den nyeste Colorado-varianten.

– Med den nye Colorado 1650 fikk vi to nye grafiske uttrykk, i form av glossy og matt overflate. Da vi erfarte at det grafiske uttrykket til 1640 ligger midt mellom disse to, valgte vi å fortsette med begge Colorado-løsningene i produksjonsavdelingen. Dermed har vi to Colorado-printere som samlet gir oss høy produktivitet og tre ulike overflatevalg på materialer som lysfolie, tapet, bannere og ikke minst selvklebende folie for ulike typer klistremerker, forteller Terje Gulbrandsen, daglig leder i PULP Grafisk.

Satsning mot interiør

PULP Grafisk i Oslo produserer det meste av storformatprodukter, og har de siste årene beveget seg mot interiørmarkedet, blant annet med print på tapet og dekorflis, likeledes print på Ecophon-plater (akustikkplater). Bedriften har flere Canon Océ Arizona-løsninger, og var blant de første her i landet som anskaffet den rullbaserte løsningen Canon Colorado i 2017. Erfaringene etter drøyt to års bruk er utelukkende positive.

Med dobbel Colorado-kapasitet er det høy produksjon på tapeter, bannere og selvklebende folier hos PULP Grafisk. Terje Gulbrandsen (bakerst) fra PULP har et nært samarbeid med Canon og Anton Strand.

– Vår erfaring med Colorado er at dette er nyskapende teknologi både når det kommer til produktivitet, materialvalg og sluttresultater. Teknologien med UV-Gel gir ripesikre overflater for både innendørs og utendørs bruk uten laminering, det har imponert både oss og kundene. Vi har flyttet oppdrag fra andre produksjonsmaskiner til Colorado, der vi kan kjøre kontinuerlig på ruller med opptil 150 meters materialer. Når maskinene kan produsere med minimalt av tilsyn underveis, blir dette kostnadseffektive investeringer, selv om det er teknologi med relativt høy anskaffelseskostnad, utdyper Terje Gulbrandsen i PULP Grafisk.

Med Canon Océ Arizona i tillegg til Colorado, kan PULP Grafisk printe på de fleste typer materialer, også dekorfliser.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.