PrintSea: Friske bølger på flatt hav

canon_printsea_2469
Havet over Skagerak var flatt, men i grafisk bransje er det friske bølger. Det ga fruktbare diskusjoner og nyttig inspirasjon gjennom to fulle dager under årets Canon PrintSea.

Inspirasjon for alle

Kanskje er det paneldebatten som sitter friskest i minnet for de nærmere 50 deltagerne, kanskje er det Espen Andersens betraktninger om digitalisering i alt fra Skatteetaten til Schibsted, eller kanskje er det de spennende bedriftsbesøkene hos et dansk hustrykkeri og hos Hellbrandt Trykcenter. Berte Kristensen fra Canon utfordret hustrykkerideltagerne til å ta med seg minst ett godt råd hjem, som vil ha betydning for driften og virksomheten videre. Det burde være oppnåelig, enten man deltok i det grafiske sporet eller i hustrykkerisporet, for under PrintSea 2019 var det noe for alle. Konferansen formidlet bredt, blant annet hva vi kan lære av gravemaskinens tekniske utvikling og hvordan disrupsjon kan påvirke strategiske beslutninger, hvor den grafiske bransjen står, og hvordan deltagere fra ulike ståsteder ser på fremtiden. Med andre ord; full bølgehøyde, friske påstander og godt humør hele veien.

Espen Andersen trakk blant annet frem hvordan Skatteetaten har lyktes med digitalisering, mens andre ikke har det. BI-professoren utfordret bransjen til å spille en rolle innenfor bildegjenkjenning, og ga gode eksempler på at enkle og rimelige løsninger kan være like gode som kostbare og omfattende. – Når du ser på bunnlinja at du ikke har utnyttet de teknologiske mulighetene, er du allerede to år for sent ute til å gjøre noe, hevdet Espen Andersen i et svært inspirerende innlegg.

Skandinavisk produksjon

Tidligere år har PrintSea gått til Kiel, denne gangen gikk den til København. Det ga muligheter for spennende bedriftsbesøk i sentrumsnære skandinaviske virksomheter, og en minneverdig lunsj på tradisjonsrike ”Det lille apotek”, der historien strekker seg 299 år tilbake. På hustrykkeribesøket forsto deltagerne hvordan en effektiv produksjonsstab kan håndtere store produksjonsmengder, mens innovative Hellbrandt Trykcenter viste hvordan offset og digitalt håndteres hånd i hånd, og hvordan digitaltrykk med Canon imagePRESS gjør det mulig å skaffe seg solide posisjoner innenfor smale nisjer som nummerert sertifikatproduksjon, samt skape vekst med kreative storformatprodukter fra Colorado 1640.

Blide PrintSea-deltagere på dekk inn mot Kongens by er ikke i tvil: - PrintSea er en unik arena for å diskutere med bransjekolleger og samarbeidspartnere, få gode innspill og inspirasjon til å skaffe seg konkurransefordeler.
Hellbrandt Trykcenter i København kombinerer offset og digitaltrykk, og har investert i innovativ teknologi for å skape seg konkurransefordeler. Administrerende direktør Tonny Garlin (t.h.) tok i mot den norske PrintSea-delegasjonen på en imponerende måte og delte av erfaringer og valg. Her diskuterer han Colorado-oppdrag med Canons Lars Andresen.
To effektive konferansedager på DFDS Crown Seaways for nærmere 50 PrintSea-deltagere. Her til kai i København, der deltagerne besøkte spennende bedrifter.
Hustrykkeriene fulgte et eget sidespor under deler av konferansen, ledet av Berte Kristensen fra Canon og Ole-Bengt Moe fra Moementum. Her får de inspirasjon til nye produksjonsområder fra Canons Anton Strand.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.