Hundre år med trykkeri i Oslo sentrum

canon_webergs_0311
Selv Oslos ordfører kom på besøk da Webergs Printshop inviterte kunder, venner, leverandører og medarbeidere til markering av 100 års grafisk virksomhet i hovedstaden. Selvfølgelig hadde også ordføreren merket seg at bedriftens sterke kvinnehistorie blir videreført på beste måte.

- Jenter som er forbilder!

– Webergs Printshop er en bedrift med en sterk kvinnehistorie, og dere tre som i dag driver bedriften, er gode forbilder for alle norske jenter som har ambisjoner i næringslivet.

Ordene kom fra Oslos ordfører Marianne Borgen til “Webergs-jentene” Camilla Tyrholm, Lisa Haugerud og Tonje Marie Tørnby. De driver den tradisjonsrike bedriften videre, og viderefører dermed arven etter Martha Mathisen, som startet trykkeriet i 1921, dengang for å kunne trykke avisen Norges Kvinder. I alle år har bedriften hatt tilhold i Oslo sentrum, og med nye lokaler i Pilestredet 15B, ny digitaltrykkmaskin og 100 års historie, lå alt til rette for markering med taler, historiske filmer, kake og champanje. Det satte kunder, venner og samarbeidspartnere pris på, og på toppen av det hele serverte Oslos ordfører rosende ord og gave fra kommunen.

God stemning i Pilestredet 15B. Gamle sort-hvittbilder ble vist på veggen over bedriftens nyeste investering, en Canon imagePRESS C810.

Personlig kontakt og service

De tre kollegene og vennene Camilla, Lisa og Tonje Marie legger ikke skjul på at de setter stor pris på kundene sine, og tar i mot alle som kommer inn døra med et varmt smil og høy faglig kunnskap.

– Vi opplever hver eneste dag at kundene våre setter pris på personlig kontakt og service. Selv om det er travle dager, så har vi alltid tid til kundene våre, og vi ønsker å hjelpe dem med gjennomføringen av alle typer grafiske oppdrag, helt ned til spesielle oppdrag med for eksempel utskjæring for hånd. God stemning og god service er den enkle oppskriften på å skape gode kunderelasjoner og hyggelige arbeidsdager, sier Camilla, i samme øyeblikk som en “pandabjørn” fra WWF kommer inn gjennom døra og deler ut bamseklemmer i anledning dagen. – Er det rart vi blir glade i sånne kunder, stråler de tre jentene som nå fører hundre års tradisjoner videre, noe også tidligere leder Johan Tyholm har merket seg med glede.  

– Jeg startet her i 1967, og minnes godt at det i en periode var 40 medarbeidere i bedriften, hvorav tre menn som utelukkende løftet og flyttet papir. Nå er det Lisa, Camilla og Tonje Marie som står for absolutt alt, inkludert alle tunge løft, sier Johan stolt mens han viser film fra 25-årsjubileet i 1946.

Filmen viser at det var levende musikk, velfylte konjakkglass og sigaretter på bordene under jubileumsfesten, og at det var settekasser og manuell falsing i produksjonen, regnskapsføring med fyllepenn i store protokoller og at bedriften hadde egen visergutt med sykkel.

– Veldig artig å se, og vi som styrer byen skal gjøre vårt beste for at næringslivet i sentrum skal ha gode vekstvilkår også i fremtiden, uttalte en tydelig imponert ordfører Marianne Borgen. 

Oslos ordfører Marianne Borgen hadde med rosende ord og flott gave fra kommunen, overrakt til Camilla Tyrholm.

Offensive planer for fremtiden

Camilla er oldebarn av Martha og Ole Weberg, og hun og kollegene er stolte av historien, og har planer for å bringe den videre.

– Vi kjenner at vi er i startgropa for vekst og nye muligheter. Nå er koronarestriksjonene over, vi har innredet oss i nye og mer romslige lokaler med ny digitaltrykkmaskin, og vi er topp motivert for å hjelpe kundene våre med å komme tilbake til en normal tilværelse igjen. Så har vi noen spennende planer som blant annet inkluderer nettbutikk, mer satsning på storformat og kunsttrykk, og ikke minst mer grafisk design, der vi har mye kunnskap å tilføre kundene. Og så skal vi fortsette det gode samarbeidet med Canon, for vi har i praksis aldri nedetid på produksjonsutstyret fra Canon. Det er heller ingen stor hemmelighet at Kim Holberg i Canon har en stor del av æren for denne festen, stråler de tre jentene som bringer arven videre i en bedrift med sterk kvinnehistorie. 

Mye oppmerksomhet og festivitas, men så er heller ikke 100 års virksomhet hverdagskost. Lisa, Tonje Marie og Camilla fører stolte tradisjoner videre, det verdsettes både av ordfører Marianne Borgen og av tidligere leder Johan Tyrholm. Selskapets grunnlegger Martha Mathisen (Martha Weberg), innrammet bak, ville også vært stolt over det "Webergs-jentene" utretter.
Hundre års historie for bedriften som startet med settekasser og avisen Norges Kvinder.
Canon spanderte selvsagt kake på jubilanten.
God stemning og prominente gjester i Pilestredet 15B da 100 års grafisk virksomhet ble markert.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.