Suksess med industriproduksjon

canon_kruse_2718
Florø er først og fremst et industristed, med ledende skipsbyggere, lakseoppdrettere og -eksportører, fôrproduksjon for havbruk og ikke minst; landets største forsyningsbase for offshore-virksomhet. Det gjenspeiler seg også i oppdragene til Kruse AS, der kapasiteten har nådd nye høyder det siste halvåret.

Trykket tørt med en gang

– Her har vi hatt fullt opp med oppdrag gjennom hele pandemitiden, og omsetningen i selskapet er doblet siden 2018, forteller daglig leder Trond Sagen. Sammen med kollegene Kato Vårdal og Jarle Sørensen har han fullt opp med print og montasjetjenester i alle former. Og i motsetning til tidligere, er det ingen ventetid før trykket er tørt. 

– Det er en av flere fordeler med Canons UV-baserte teknologi i Colorado-printeren. Enten vi printer på wrapping folie, selvklebende materialer, PVC-bannere eller rollups, kan vi håndtere materialene videre umiddelbart. Kombinasjonen av hastighet, robusthet og kvalitet gjorde at vi valgte nettopp Colorado 1650, forteller Trond når vi møter ham i produksjonslokalene hvor de har printere, skjæreløsninger, montasjebord og egen bilfolieringshall.

Med ny Colorado 1650 kan Trond Sagen i Kruse produsere bildekor som tåler knallhardt kystklima.

Langt liv med reklame og grafisk produksjon

Etter 26 år i reklamebyrået A til Å, kjenner Trond Sagen både industrien og næringslivet her ytterst mot havet bedre enn de fleste. Da muligheten kom for å overta bedriften som Jan Otto Kruse hadde bygget opp siden 1970-tallet, kjente han at det var riktig tid for et skifte.

– Jeg fikk lov til å være med å ansette etterfølgeren min i Reklamebyrået A til Å før jeg gikk ut døra, og vi har et aldeles utmerket samarbeid fremdeles, forteller Trond mens kollega Kato Vårdal monterer folie med LEGE på ambulansetjenestens nyeste utrykningskjøretøy i monteringshallen. Folien er “rykende fersk” fra Colorado 1650, og de forventer at den skinner like godt etter noen år med utrykninger.

– Det er røft kystklima hele året her, så vi tror det er smart å investere i det beste produksjonsutstyret for all utendørs profilering. En Colorado av den kraftigste typen er selvsagt en stor investering for en liten bedrift som vår, men allerede nå ser vi at det var en riktig beslutning. Vi fattet interessen på Sign & Print 2021, og etter en mer inngående visning hos Canon bestemte vi oss for å slå til på «messetilbudet». Det har vi ikke angret på, for Canon-printeren har vært sentral i produksjonen vår det siste halvåret, sier mannen som nå har ledet Kruse i tre og et halvt år.

– Arbeidshverdagen blir bedre og leveringstiden kortere når vi slipper ventetid. Samtidig er trykket fra Colorado svært robust, det er viktig når man har kunder som Westcon, Brødrene Aa og Fjord Base. Det som duger på havet, det duger de fleste andre steder også.

Gir Colorado dere innpass i nye markedsområder?

– Formålet var først og fremst å få på plass en ny produksjonsprinter som duger til alle oppdrag, og foreløpig har vi hatt mer enn nok med å produsere. Samtidig er det ikke tvil om at det finnes et uutnyttet potensial i denne teknologien, ved at den kan printe på nye materialer og ikke minst, printe tosidig rull til rull. Det gjenstår jo fire og et halvt år av leasingavtalen, så vi har fremdeles god tid til å teste ut nye områder som gir oss konkurransefortrinn, sier Trond Sagen med et smil som lokalt næringsliv og industri har kjent gjennom de siste 30 årene.

Kruser videre i god fart. Trond Sagen, Jarle Sørensen og Kato Vårdal er storfornøyd med bedriftens nye printer. Med den trykker de rett på wrapping folie til kjøretøy, rollup-materiale, selvklebende materialer og PVC-bannere.
Dagen etter at vi besøkte Kruse, ble disse spreke kjøretøyene kledd med folie fra Colorado 1650.
I monteringshallen får ambulansetjenestens nyeste utrykningskjøretøy påført dekor som skal tåle det meste. Dekoren er printet på selvklebende materiale i Colorado 1650 og deretter laminert.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.