Snart trykker du 100 sider i minuttet – uansett!

canon_ipV1000lansering_4621
De som deltok på Canons norske lansering av imagePRESS V1000, forsto hvorfor denne plattformen har fått mye oppmerksomhet de siste ukene. Med solid lunsjbuffet og foredrag om både bærekraft og markedsmuligheter, ble det påfyll i alle kanaler.

Ny plattform, 15 års historikk

– V1000 er ikke bare en digitaltrykkmaskin som bygger på  femten år med imagePRESS-erfaring. Den representerer samtidig en helt ny plattform for digitaltrykk, understreket produktsjef Bjørn Frantsen under lanseringen hos Canon på Holmlia.

Det er det lett å gi han rett i, for den som har ventet på en digitaltrykkteknologi som flytter på etablerte grenser, fikk betalt for å ta noen timer fri fra travel grafisk produksjon denne dagen. Med ny fuserteknologi utviklet fra bunnen av, kan aller nyeste imagePRESS trykke med full hastighet også på syntetiske og vannfaste materialer. En av nyvinningene som er verdt å merke seg, er at temperaturen i fuseren, der fargen overføres til materialet, er lavere enn hos de andre modellene. Det gir både kortere oppstartstid og lavere strømforbruk. Vi merket oss at mange nikket fornøyd da de fikk høre at hastigheten er konstant på 100 sider i minuttet, faktisk for alle gramvekter helt fra 52 til 400 gram, inkludert «mixed media». Og med mulighet for å trykke bannere tosidig og automatisk helt opp til 1,3 meter lengde, med 0,7 mm registertoleranse mellom for- og bakside, åpner det seg for nye forretningsmuligheter.

– Dette er teknologi som ikke bare gir høyere produktivitet, men også klare konkurransefortrinn, understreket Bjørn Frantsen.

Magnus Thorkildsen er levende opptatt av trykksaker som bærekraftig kommunikasjonskanal, og delte erfaringer og inspirasjon til deltagerne.

Bærekraft som differensiator

Programmet for trykkerier og hustrykkerier denne dagen hadde mer å by på enn ny digitaltrykkteknologi som passer perfekt for det norske markedet. Magnus Thorkildsen hadde tatt turen fra sin base i Stockholm for å inspirere til sterkere miljøfokus fra bransjen.

– Det er stadig flere norske trykkerier som klimakompenserer for papiret, og det koster ikke mer enn typisk 100-200 kroner per tonn papir. Samtidig er det overraskende at kun et fåtall trykkerier løfter dette frem i salgssamtaler med kundene sine. Mytene om papiret som et dårlig miljøvalg er seiglivede, så det er et stort kunnskapsbehov hos kundene. Et godt eksempel er at kun et fåtall av kundene tror at mer enn 60 prosent av papiret resirkuleres, mens den faktiske andelen som resirkuleres er 74 prosent, poengterte Magnus, som både representerer Two Sides og Grafkom.

Nyeste medlem av imagePRESS-familien viser at Canons R&D-avdeling jobber for fullt for at kundene skal få fortrinn i markedet sitt.

Klar for bestilling!

Intet kundearrangement hos Canon uten visninger i Image Factory. Foreløpig uten V1000, men selvsagt med praktiske visninger av arbeidsflyt, jobbstyring, produksjonsmaskiner og – ikke minst – alle ulike applikasjoner/jobbtyper som er presentert der. Hos Canon regner de  med at siste tilskudd til verdens mest populære digitaltrykk-familie vil være på plass i løpet av sommeren.

– De mest offensive kundene får V1000 først, deretter vi, sa Bjørn Frantsen. Så det er bare å bestille for den som vil være først med nye forretningsmuligheter!

- Nå er det faktisk tidenes mulighet for den som griper den, mente Ole-Bengt Moe. I sitt innlegg trakk han spesielt frem at 75 prosent av de grafiske kundene har et klart ønske om mer rådgivning fra trykkeriet. Og at kun 20 prosent av de samme kundene opplever at de får det.
Alltid noe spennende å se nærmere på og snakke om i Canons "produksjonsfabrikk" Image Factory.
Etter sommerferien kan du oppleve imagePRESS V1000 her. Og bestiller du nå, kan du starte høsten med nye konkurransefortrinn.
Etter to år med begrensninger i samfunnet, benyttet både trykkerier og hustrykkerier anledningen til å se på og diskutere teknologi hos Canon 5. mai.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.