Klar markedsleder med rullbasert inkjet

canon_rullink02
Markedsandeler på 43 prosent er ikke dagligdags i den grafiske bransjen. Den sterke satsingen på rullbasert inkjet har gitt Canon en unik lederposisjon i EMEA-regionen, noe som ble bekreftet i fjoråret.

Styrket lederposisjonen

Rullbasert inkjet er et spennende segment, med teknologi som åpner for mer effektiv og rimeligere produksjon av direktereklame, kataloger, bøker, postkort og andre trykksaker. Det er en teknologi som gir alle fordelene som er kjent fra digitaltrykk, som umiddelbar trykkstart og trykk med variable data. Samtidig er det produksjonsløsninger som gir full offsetkvalitet og samtidig lave produksjonskostnader. Magnus Blegen leder dette forretningsområdet i Canon Norge, og han er ikke overrasket over at Canon beholdt lederposisjonen for 11. året på rad.

– Canon har satset mye på å utvikle de beste og mest produktive løsningene innenfor rullbasert inkjet, og etter at ColorStream-serien ble supplert av nye Varioprint-løsninger i april i fjor, hadde vi tro på å styrke posisjonen gjennom fjoråret. Likevel er det selvsagt hyggelig når dette bekreftes av de uavhengige analysebyråene InfoSource og Keypoint Intelligence, som har analysert markedene i hele EMEA-regionen (Europa, Midt-Østen, Afrika), uttaler Magnus Blegen.

Høyhastighet inkjet

ColorStream-serien fra Canon er kjent for fremragende driftssikkerhet og produktivitet, og tredjegenerasjons-seriene ColorStream 3000 og 6000 er installert hos en rekke kommersielle trykkerier, også her i landet. Magnus Blegen har tro på nok et toppår innenfor rullbasert inkjet, og forventer blant annet mye av høyhastighetspressene i ProStream-serien (bildet øverst).

– Med hastigheter på henholdsvis 80 (ProStream 1000) og 133 meter/sekund (ProStream 1800) er dette løsninger som gir produktivitet og lønnsomhet i toppklasse. Vi er i dialog med trykkerier som ønsker å skifte ut eksisterende offsetmaskiner med denne typen teknologi. Det gir ikke bare høyere automatiseringsgrad, men åpner også opp for flere nye forretningsmuligheter, understreker Magnus Blegen.

Og skulle Canon holde lederposisjonen også i 2021, blir det altså for tolvte året på rad.

– Det stemmer, men i denne bransjen kan man ikke hvile på gammel suksess. Så vi arbeider knallhardt hver eneste dag for å levere den beste servicen og de beste produksjonsløsningene, avslutter Magnus Blegen.

Canon har en solid lederposisjon innenfor rullbasert inkjet. Med Varioprint-løsningene (bildet) kommer de også for fullt med arkbasert inkjetproduksjon.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.