Kunst på flis i nyrenovert Gevir-salong

canon_gevir_8433
Snart åpner Gevir sin nyrenoverte frisørsalong på Grünerløkka i Oslo. Der vil keramiske fliser med motiver fra botanikken utgjøre en viktig del av interiøret, og illustratør Esra Røise bekrefter at hun er i rute med arbeidene.

Inspirasjon fra botanikkens verden

– Et utrolig morsomt og spennende prosjekt, det er jo knapt grenser for hvilke materialer som det nå kan printes på, sier Esra Røise når vi møter henne i atelieret hennes på Vålerenga i Oslo.

Den unge illustratøren har stilt ut illustrasjonene sine både internasjonalt og her hjemme, samt utført kommersielle prosjekter for en rekke kjente varemerker. Til dette prosjektet har hun innhentet inspirasjon fra botanikkens verden, og valgt å arbeide med japansk blekk, malt på grovt 320 grams Hahnemühle akvarellpapir. Fargevalget går i koboltblå toner, og valget av botaniske temaer er på ingen måte tilfeldig. 

– Naturen er en av mine viktigste inspirasjonskilder, og en frisørsalong er et fint sted å nå publikum, der de besøkende gjerne har tid og ro til å ta inn inntrykkene på en god måte. Både Gevir-gründer Agnes Gulbrandsen og jeg tror de botaniske illustrasjonene vil bidra til å skape den atmosfæren vi ønsker, sier hun.  

Foto: Esra Røise

Digitalisering og trykking på fliser

Esras illustrasjoner skal digitaliseres før de trykkes hvite keramiske fliser hos produksjonsbedriften RoomStories (PULP Grafisk). Til slutt skal flisene monteres på den ene veggen og resepsjonsområdet i Gevir-salongen. 

Hos RoomStories vil flisene bli printet med hjelp av flatbedplotteren Canon Arizona. RoomStories har lenge vært en av pionérene innenfor interiørtrykk på nye materialer, som tapet, akustikkplater og keramiske fliser. Esra kjenner seg derfor trygg på at også den grafiske prosessen vil holde høyeste nivå. 

– Alle vi som er involvert, RoomStories, Canon, Gevir og meg selv, har en veldig god og konstruktiv dialog i dette prosjektet. Og så er det alltid inspirerende å samarbeide med Agnes, noe jeg også fikk muligheten til da Gevir åpnet ny salong på Frogner for tre år siden. Så dette er et prosjekt med mye entusiasme og energi, og vi gleder oss selvsagt stort til den nye salongen åpner! 

Når det skjer, kommer vi fra Canon selvsagt med en fyldig reportasje derfra. 

Inspirasjon fra botanikkens verden, malt med japansk koboltblå blekk. Esras illustrasjoner skal digitaliserers og overføres til keramiske fliser før de skal pryde Gevirs salong på Grünerløkka. Foto: Esra Røise
Foto: Esra Røise
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.