Lager smittevernutstyr på skjærebordet

canon_pspress_8155_1
Noen snur seg raskere enn andre, det ser vi også i krisetider. Hos PS Press Reklame i Moss jobber skjæreroboten nå mer med ansiktsvisirer enn med tradisjonelle grafiske produkter.

– Vi er jo vant til å ta utfordringer på strak arm, og vi nølte ikke med å lage en prototyp på ansiktsvisir da flere etterlyste dette som beskyttelse mot smitte av coronavirus, forteller Trygve Walle hos PS Press Reklame.

Automatisk utskjæring av visirer

Zünd skjærebordet fra Canon er nøkkelen til å kunne produsere opptil 200 visirer i timen. Skjæreroboten sørger for at arkene med den optisk klare polyesterfolien automatisk omgjøres til visirer i rett størrelse. I den manuelle produksjonslinjen tilpasses en skumgummi og gummistrikk til hvert visir, slik at sluttproduktet er klart for bruk.

To adskilte produksjonsteam

– Vi har etablert to helt adskilte produksjonsteam, slik at vi kan opprettholde produksjonen også om det ene teamet skulle bli rammet av karantenebestemmelser, forsikrer Trygve.

Med solid lager og tilgang på råvarer, samt et driftssikkert Zünd skjærebord fra Canon, er PS Press Reklame i stand til å produsere helt opptil 100.000 enheter av visiret, dersom etterspørselen tilsier det. Blant de første kundene er både Ullevål og Moss sykehus, og tilbakemeldingene på produktet er positive.

– Det tar vi som et bevis på at produktet holder mål, og på få dager har vi fått bestillinger på mer enn 10.000 enheter, sier produksjonsteamet i Moss.

Zünd skjærebordet fra Canon jobber nå også med å skjære ut visirer. Trygve Walle sørger for at innstillinger og prosesser blir perfekte.

Skjærebordet avgjørende

Hvor viktig er dette for PS Press i den krevende tiden vi er inne i?

– Vi hadde nettopp ansatt flere medarbeidere og investert i ny Canon Colorado 1650, og selskapet hadde en veldig positiv utvikling før krisen inntraff. Når det så oppstår en krise som forårsaker uforutsett stopp i den vanlige produksjonen, så er det helt avgjørende å tenke nytt. Heldigvis har vi utrolig fleksible medarbeidere som gjerne tar en ny utfordring, og på toppen av det hele er vi glade for å kunne bidra med et samfunnsnyttig produkt i disse tidene. Skjærebordet var kritisk for å kunne sette dette i gang, så skjæreroboten jobber doble skift om dagen, forteller en optimistisk Trygve Walle hos PS Press Reklame i Moss.

Lærling Lisa Stensbøl får med seg utvidet erfaring fra PS Press, nå også med produksjon av samfunnskritisk smittevernutstyr.
Mona Solum arbeider vanligvis med folie og bildekor, men er nå også en del av produksjonsteamet for ansiktsvisirer.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.