Modernisering pågår

canon_skiltforum_4547B
Nye lokaler, ny profil, nye nettsider, nye tjenester, ny kompetanse. Skiltforum har fulgt moderniseringsplanen sin nøye de siste årene, nå inkluderer den også storformatprint med robusthet, kvalitet og nøyaktighet på et nytt nivå.

Nye kreative muligheter

Daglig leder Vibeke Lie i Skiltforum forteller at teknologivalget var lett, når de først hadde bestemt seg for å fornye på printsiden.

– Vi landet på Canon Colorado fordi den tilbyr en soliditet og nøyaktighet i trykket som besvarte noen utfordringer vi hadde hatt tidligere. Med nyeste generasjon av Colorado ser vi at kravene til printkvalitet, ripefasthet og nøyaktighet oppfylles på en veldig god måte. I tillegg er det en teknologi som gir oss nye kreative muligheter vi snart skal utforske, som å kombinere matt og glossy print på samme flater. Det gleder vi oss til å se nærmere på, sier Vibeke.

Colorado-printeren har fått en sentral plass i den romslige produksjonshallen i Ski. - Vi er imponert over hastigheten og kapasiteten, forteller produksjonsleder Øyvind Evensen når han setter printjobben i gang. Øyvind har vært med i bedriften siden 1986, så han har opplevd mer enn ett teknologiskifte tidligere. På fritida lager han blant annet modeller av biler og andre gjenstander i metall, som du kan skimte på hylla i bakgrunnen.

Skiltproduksjon i 40 år

Med 40 år i bransjen (Gratulerer!) har Skiltforum vært i skiltbransjen helt fra tiden hvor materialene kom i faste farger og bokstavene ble skåret ut og montert for hånd. Skiltproduksjon vil også i fremtiden være sentralt i Skiltforums satsning, samtidig som de ønsker å være en sterkere kreativ partner for kundene sine. Vibeke forteller at et ungt designtalent har bidratt sterkt til å de nå tilbyr profilhåndbøker og andre kreative tjenester til kundene. 

– Viktoria Berenyi er bedriftens første mediegrafikerlærling. Hun har også en bachelorgrad i visuell kommunikasjon, og hun har både tilført oss mye og utfordret oss på flere områder. Hun er utvilsomt en viktig brikke i moderniseringsprosessen hos Skiltforum, forteller lederen i bedriften.

Viktoria Berenyi (t.v.) har en bachelorgrad i visuell kommunikasjon og arbeider som grafisk designer samtidig som hun tar fagbrev som mediegrafiker hos Skiltforum. Der har hun fornyet selskapets grafiske profil og blant annet hatt ansvaret for utsmykning av inngangspartiet. Sorthvitt-fotografiene viser litt av aktivitetene fra de første årene etter at Vibeke Lies far og onkel startet selskapet i 1982.

Store muligheter i interiør

Hvilke markedsmuligheter gir grepene dere nå gjør?

– Mange, svarer Vibeke med et smil. – Mest interessant er kanskje interiørmarkedet. Typisk produserer vi fasadeskilt og frostet folie for vindusflater. Med utvidet kompetanse og nye printmuligheter kan vi ta et mer helhetlig ansvar for dekor av lokalene for kundene våre. Der ligger det utvilsomt et stort mulighetsrom, og den nye Canon-teknologien vår er en klar bidragsyter til dette, sier «moderniseringssjefen» i Ski. 

Vibeke Lie og Øyvind Evensen gleder seg over høy grafisk kvalitet, ripefasthet og nøyaktighet fra selskapets nye Canon Colorado. - Et teknologivalg som svarer på utfordringer vi har hatt tidligere, og samtidig åpner for nye markedsmuligheter, konkluderer de.
Skltforum i Ski, en 40-årsjubilant med nye og moderne lokaler.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.