UVgel åpner nye markeder

colorado_tapet01
Canon Colorado med sin unike UVgel-teknologi åpner for grafisk suksess innenfor en rekke nye områder. Her ser vi nærmere på noen av de nye mulighetene.

Tapet

Rull-til-rull og online skjæremuligheter åpner for tapetproduksjon på en helt ny måte, med design tilpasset kundens ønsker og med mønsterrapporter tilpasset rommets størrelse og takhøyde.  Colorado printer direkte med UVgel direkte på høykvalitets tapetmaterialer, men også på selvklebende og lett avtagbare tapetmaterialer, for korttidsbruk. Dette er virkelig et marked med enorme muligheter, der Canon Norge har deltatt i flere spennende prosjekter.

Tapet fra gamle herregårder. Fotograf Jorunn Tharaldsen (t.h.) har gjennomført interiørprosjektet Dusty sammen med interiørarkitekt Maria Horgen, med Canon som en sentral samarbeidspartner

Rollup-bannere

UVgel er perfekt for trykk direkte på polyesterfilm og andre rollup-materialer, med høy grafisk kvalitet og holdbarhet, og der sort er virkelig sort, for bruk med eller uten belysning. Rull-til-rull muligheter og automatiske skjæreløsninger effektiviserer produksjonen av dette velbrukte informasjonsmediet.

Veggdekor på ulike materialer

Enklere og bedre produksjon av veggdekor, på materialer som Polytex, glassfiber, Non woven, strukturert SAV, bestrøket papir, med eller uten selvklebende muligheter. Høy grafisk kvalitet, høy slitestyrke uten laminering, effektiv produksjon.

Salgsplakater med belysning forfra eller bakfra

UVgel bidrar til å fange oppmerksomhenten til forbipasserende på en bedre måte, samtidig som produksjonen er mer fleksibel og lønnsom. Direkte trykking på ulike typer papir, polyesterbasert eller andre materialer, med høy kvalitet beregnet for belysning forfra eller bakfra.

Kjøretøyfoliering

UVgel fra Colorado gir høykvalitets grafisk trykk direkte på folien, med bakgrunnsfarge og dekor i samme prosess. Overflaten har høy ripefasthet, slik at laminering i mange tilfeller kan utelates. Muligheten for å kombinere matt og glanset overflate løfter kjøretøydekoren til et nytt nivå, samtidig som lønnsomheten og effektiviteten er bedre enn ved andre metoder.

 

Vindusgrafikk

Høykvalitets print direkte på perforert folie gir vindusgrafikk av høy kvalitet, med selvklebende lim for enkel montering og demontering. Her finnes ulike materialer å velge blant, materialer som slipper inn lys og hvor motivet kun er synlig fra utsiden. Perfekt for butikker og kafeer på gateplan. 

 

Selvklebende materialer/etiketter

Så godt som alle typer etiketter og klistremerker, gulvmerking, profilering og skilt kan produseres effektivt med Colorado, og med tilpassede skjæremaskiner og opprulling kan produksjonen foregå med høyeste automatiseringsgrad. UVgel sikrer slitesterke overflater som ikke krever laminering.

Lerretsfoto

Trykker med høy fotokvalitet direkte på ulike lerretstyper, med blekkvalitet som tåler at lerretet både strekkes og stiftes fast i blindrammen. Egnet for alt fra gallerier til kunst i private hjem. 

Lyskasser/baklys

Den unike UVgel-teknologien gir høykvalitets print på ulike typer av lystransparente materialer, derfor er Colorado-serien velegnet for print på alle typer reklame og plakater med baklys. Med det store tilbudet av LED-lys er det enklere enn noen gang å fremstille dekor med baklys.  UVgel-teknologien trykker direkte på Backlit Polyester film.

 

Innpakningspapir

UVgel printer med høy kvalitet på alle typer innpakningspapir, både gavepapir (for eksempel rett på gråpapir rull-til-rull) og innpakningspapir for mat eller produkter. Det gir kostnadseffektiv og skreddersydd produksjon av alle typer innpakningspapir.

Takheng og salgsbannere

Colorado printer direkte på ulike typer tekstiler og andre bannermaterialer i den lengden man ønsker. Det åpner for nye muligheter for effektiv og økonomisk produksjon av alle typer takheng og bannere med trykk på en eller to sider, både for innvendig og utvendig bruk. 

Kart

Med UVgel-trykk direkte på det robuste materialet Tyvek oppnås både grafisk kvalitet og slitestyrke på et helt nytt nivå. Perfekt produksjonsløsning for alle typer turkart, sjøkart, turistkart og bykart. Med dagens tilgang på digitalt kartmateriale kan kunden selv definere kartutstnitt, målestokk og annen relevant informasjon, slik at det blir et fullstendig personlig sluttprodukt.

Plakater

Mindre opplag som tradisjonelt har vært produsert i offset, kan med fordel produseres med UVgel-teknolgi, med imponerende høy kvalitet og nærmest uten tilsyn. Muligheter for rull-til-rull, skjæremerker påført for automatisk skjæremaskin, eller med skjæring direkte etter print. Uansett gir det lynrask levering og god lønnsomhet.

Menyer

Med UVgel kan restaurantmenyene trykkes direkte på ubestrøket Tyvek eller andre vannbestandige materialer, slik at de tåler søl fra mat og drikke. Da kan serveringsstedet droppe plastomslag og lignende, og med digitaltrykk er det selvsagt enkelt å oppdatere menykartet når menye endrer seg.

I det hele tatt er Tyvek et fantastisk robust materiale for alle typer trykksaker som krever høy slitestyrke.

Gulvdekor

Koronapandemiens avstandsregler satte fart i markedet for gulvmerking, men gulvet er også en effektiv plass for annen informasjon og merking, uavhengig av påbud og restriksjoner. Colorado printer direkte på selvklebende materialer som kan festes rett på de fleste flate gulvtyper, uten behov for laminering.

Andre interiørprodukter

Innenfor interiørmarkedet er det rett og slett et hav av grafiske muligheter, for den som ønsker å satse og finner de riktige samarbeidspartnerne. Colorado gjør det mulig å printe med høy kvalitet og lang holdbarhet rett på tekstiler, PVC og papirbaserte materialer, der sluttresultatet like gjerne kan benyttes i private hjem som i næringsbygg, offentlige rom eller i gallerier, messer og utstillinger. Samarbeid mellom designbyråer og produksjonsbedrifter åpner for uante muligheter innenfor interiørprint. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.