Nye tider i Molde og Hustadvika

canon_EKH_2420
Kjetil Moen i EKH Grafisk legger ikke skjul på at han drømmer om å slå sammen Fræna Trykk og EKH Grafisk til et nytt og slagkraftig mediehus i regionen.

Drømmer om å samle bedriftene

– Vi har allerede gode synergier mellom Fræna Trykk i Hustadvika og EKH Grafisk her i Molde. Nå går alt av trykk på papir her, og så går alt av storformat, skilt og foliering i Hustadvika. Begge produksjonsbedrifter går med god lønnsomhet, og vi har en drøm om å samle alt under ett tak i løpet av neste femårsperiode, sier mannen som for et år siden overtok som eier og leder av den 124 år gamle virksomheten i Molde.

I tillegg leder Kjetil Moen familiebedriften Fræna Trykk, slik han har gjort i mange år. – Det blir ikke så mye fritid, men det er en livsstil og jeg synes det er “fole artig”, sier en mann som har vokst opp med grafisk produksjon, og som for 23 år siden jobbet som offsettrykker hos nettopp EKH Grafisk. Den gang var plateveggen alltid full av trykkplater og offsetpressa gikk to skift, men tidene har utvilsomt endret seg.

Øyvind Aasgård og Kjetil Moen kjenner hverandre godt, og Øyvind legger ikke skjul på at han er storfornøyd med at Kjetil ønsket å overta den tradisjonsrike bedriften i Molde. Og Kjetil er like fornøyd, og svarer at det er et stort privilegium å få være femte generasjon eier og driver i denne fantastiske bedriften. Bedre kan knapt et eierskifte bli.

Ny digitalpresse med høy driftstid

EKH-sjefen legger ikke skjul på at det var litt vemodig å sende offsetpressa med fem fargeverk og lakkverk ut døra, men ser at det var helt nødvendig for å tilpasse bedriften til fremtidens marked.

– I stedet har vi flyttet en digitaltrykkmaskin hit fra Fræna Trykk og nå nettopp investert i Canons kraftigste arkmaskin, en fullrigget Canon imagePRESS C10010. Den går for fullt med produksjon av alle typer hefter, kundemagasiner, kataloger og bokprodukter, og har imponerende høy driftstid og stabilitet. Spesielt godt liker vi at det er full hastighet også når vi kjører tykkere omslag, forteller han. Nyeste investering hos EKH Grafisk er utstyrt med ferdiggjøring for falsing, stifting og skjæring, og bedriften har også koblet til eksisterende utstyr for oppsamling av avkapp og en buntstacker. Og vi ser at trykkeren smiler mens han jobber. 

– Det fungerer veldig bra, oppsummerer Kjetil, og avslører at de allerede regner på om de skal investere i en identisk maskin. – I såfall vil vi få maksimal kapasitet og fleksibilitet, og enda bedre utnyttelse av både trykkerne våre og reservedelslageret og den tekniske kompetansen vi bygger opp, sier han.  

Det betyr antagelig at dere også er fornøyd med oppfølgingen fra Canon?

– Absolutt, for vi ser allerede at Canon leverer mye mer enn en maskin. Samarbeidet med salg og teknisk er det beste, og jobben med fargeprofiler og kalibrering som Kristin Johansen utførte, var avgjørende for at skyggelegging, raster og andre detaljer stemmer overens med ulike papirtyper. Så vi ser at Canon har unik erfaring og kompetanse, og virkelig ønsker at vi skal få maksimalt ut av investeringen vår! 

Trykker Åge Eriksen sørger for at det kommer kvalitetstrykksaker ut av den splitter nye imagePRESS C10010 i Molde. Den nye digitaltrykkmaskinen er utstyrt med kraftige papirmagasiner, ferdiggjøring for falsing, stifting og kutting. I tillegg fikk de god utnyttelse av eksisterende buntstacker og oppsamlingsenhet for avkapp.

Store på steinindustrien

Når vi besøker EKH Grafisk, er det 12 personer på jobb og full drift med både trykking og digitale tjenester. Designerne arbeider like gjerne med grafisk design som med webdesign for kundene, og en digital emulator for steinindustrien er utviklet av bedriftens egne programmerere.  

Steinindustrien er vår største oppdragsgiver, og vi en har høy andel lojale kunder både der og i andre bransjer. Det beste eksemplet er Romsdal Sogelag, som faktisk har brukt oss i over 100 år, forteller en bedriftsleder som utvilsomt liker å snakke med folk. – Direkte dialog er den beste markedsføringen, så jeg reiser ofte ut til kunden og leverer oppdragene selv. Etter en god prat og kaffe har jeg gjerne med like mange oppdrag tilbake, sier 51-åringen som nå skal ta EKH Grafisk videre i et nytt medielandskap.  

– Vi skal fortsatt være en bedrift der folk har lyst til å arbeide, og ikke en fabrikk, avslutter han.

Og altså på sikt; kanskje et nytt og slagkraftig mediehus i regionen. 

“Fole artig”. Kjetil Moen er storfornøyd med at de valgte digitaltrykk fra Canon, i form av en topprigget Canon imagePRESS C10010. Her slår han av en prat med trykker Åge Eriksen.
På vei ut med et smil. Øyvind Aasgård har tilbragt mesteparten av yrkeslivet i EKH Grafisk, og nå er 69-åringen på vei over i pensjonistenes rekker. Det setter nok jazzmiljøet i Molde pris på, og kanskje kommer det flere bøker om Molde-jazz fra Øyvinds hånd i fremtiden.
Canon imagePRESS C10010 tilkoblet Palamides buntstacker.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.