Everythings goes at Trøngsla

canon_rpprofil_1761
«Everything goes» er slagordet til Rp Profil i Flekkefjord. Vi har besøkt bedriften, og forstått at det er alt annet enn tomme ord.

25 år med arbeidstøy og profilklær

– Det startet med logotrykk for mer enn 25 år siden, forteller Rudolf Pettersen, som startet Rp Profil sammen med kona Anne i 1996. Nå handler det mest om profilklær, arbeidstøy og reklameartikler, med kundetilpasset trykk eller brodering på en stor andel av leveransene.

– Vi har kunder fra hele landet som henter inspirasjon fra instagram-kontoen vår, så det er ikke lenger noen geografiske begrensninger, sier Rudolf mens han poster et nytt innlegg med friske bilder på @rpprofil_as. Siste tilvekst på produksjonssiden er rullprinteren Canon Colorado 1630, bedriftens sjette storformatprinter siden starten i 1996.  

– Vi likte spesielt godt fargegjengivelsen fra Colorado, og selvsagt produktiviteten, og at den åpner for nye markedsmuligheter. Print av tapetmønstre har vi allerede luktet litt på, for et 230 år gammelt hus. Det er ett av mange interessante områder hvor vi kan utvikle oss videre, sier Rudolf, og røper at de også vurderer å bygge en ny produksjonshall på eiendommen.

– Det er noe vi tenker seriøst på, for det er ganske trangt her nå, og blant annet har vi produksjon på en Canon Arizona flatbedprinter i et annet bygg her. Med den printer vi på mange spennende materialer, blant annet har vi brukt mye tid på syrefaste materialer som skal tåle undervanns bruk over tid. Det er et interessant marked, men det krever også en del «research».

Bildet er arrangert, men entusiasmen er ekte. I butikken selger Rp Profil alle typer profil- og arbeidsklær, ofte med trykk eller brodering. Fra venstre Rudolf Pettersen, Anne Midbøe Pettersen og Joyce A. M. Donker.

Leter alltid etter løsninger

I bedriftens butikk er det først og fremst arbeidsklær som selges, både for bedrifter og private, og mange ønsker logotrykk på klærne. I tillegg er det en nært forestående russetid her som i andre byer, så Colorado-printeren går for fullt med trykk av russelogoer og emblemer til russedresser når vi besøker Rp Profil på Trøngsla industriområde utenfor Flekkefjord.

– Trykk på tekstiler er et ganske stabilt marked, men det er mer krevende enn før fordi stoffene er blitt mer elastiske, forteller mannen som gjennom et langt grafisk liv har printet på det meste, fra fotballdrakter til vernesko. Heldigvis er de vant med å finne kreative løsninger når utfordringer oppstår.  

– Ja, vi finner nesten alltid en løsning, og har kontakt med erfarne folk over hele verden når det kommer til materialvalg, blekktyper og så videre. Vi ser egentlig ikke etter de aller største kundene, men retter oss mot de små og mellomstore. Da blir relasjonen mer personlig og kundene erfarer at vi alltid leverer som avtalt. For vår del har suksessoppskriften vært endringsvilje og evne til å finne unike områder, for man kan ikke bare være en kopi av andre. Slik skal det være også i fremtiden, og den nye Colorado-maskinen er en del av denne tankegangen. Den kan printe på en rekke nye materialtyper med høy kvalitet, og det åpner for muligheter som vi skal utnytte, avslutter «RP» før vi rigger  en liten fotosession med de tre medarbeiderne.

«Everythings goes» akkurat her på Trøngsla, tenker vi når vi setter oss i bilen på vei hjemover.

Broderingsmaskinene har gått for fullt i 20 år, og syr med samme nøyaktighet i dag. Logobrodering er en viktig del av oppdragsmengden.
Kreative russelogoer som skal overføres til russedresser, det er i arbeidsflyten til Colorado 1630 når vi besøker Rp Profil. Joyce håndterer nyprintede russelogoer mens Rudolf følger med. Her er ingenting tilfeldig, heller ikke hvilken fotballmanager som troner på veggen i bakgrunnen.
Arbeidsklær og verneutstyr for både private og profesjonelle i butikken til Rp Profil.
Everything goes. Det forsto vi godt da vi besøkte Rp Profil.
Bedriftens sjette storformatprinter siden starten.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.