Store ambisjoner hos Hamar Media

canon_hamarmedia_0117
Innlandets største kommunikasjonsbedrift har ingen planer om å gi slipp på lederposisjonen. Tidligere i år ryddet Hamar Media en hel produksjonshall til nye storformatløsninger, nå går det så det suser.

Effektiv skiltproduksjon

Åttefargeren jobber taktfast i nabohallen, der offsettrykkeren klargjør trykkplatene til neste jobb. Berit Pollen Johansen og Johan Tømte klargjør også aluminiumsplater, men disse platene skal påføres trykk i bedriftens nye Océ Arizona 2280 XT flatbedprinter, og sørge for god og varig produktmerking hos Moelven Wood as. Seks metallplater, hver med 18 skilt, er trykt på et par minutter, og så snart flatbedprinteren er ferdig flyttes platene over til skjærebordet. Sekunder etter er skjæremerkene avlest av kameraet i taket, slik at skjæreroboten får millimeternøyaktige instrukser og kan starte opp umiddelbart. Produksjonssjef Einar Simensen legger ikke skjul på at han er imponert over effektiviteten i den nye storformathallen, den føyer seg inn i den gjennomtenkte internlogistikken de etablerte da Hamar Media skreddersydde produksjonslokalene og flyttet hit i 2010.

– Vi er opptatt av helhetlige løsninger, og det var avgjørende for teknologivalget vårt at Canon kunne levere hele løsningen, med flatbedprinter og skjærebord, inkludert kameraet i taket og andre tilhørende løsninger. I tillegg har Canon et lokalt serviceapparat i regionen her, det gir oss en ekstra trygghet for å kunne oppfylle høye leveringskrav fra kundene, konstaterer produksjonssjefen.

Full produksjon på Arizona plotter og Zund skjærebord, en integrert løsning levert av Canon. Berit Pollen Johansen og Johan Tømte konstaterer at både kvalitet og effektivitet er som forventet.

Høye mål for innlandet

Papir- og nettavisene fra Hamar Media favner befolkningen fra Trysil til Lillestrøm, inkludert Toten og mye av Mjøsregionen. Rundt 180 personer har arbeidsplassen sin i selskapet, et moderne kommunikasjonskonsern som innehar en viktig rolle i innlandsregionen. Derfor er det ikke overraskende at målsettingene er høye også når det gjelder grafiske leveranser på nye materialer.

– Mange av regionens industri- og primærnæringer benytter tjenestene våre. Vi ønsker å være et komplett print- og mediesenter for kundene, der designerne våre kan hjelpe til med å sette nye ideer ut i livet og kunderådgiverne kan bidra med gode råd for bruk av nye produkter og nye materialer. Moelven er et godt eksempel, der vi nå produserer metallskilt med robusthet og kvalitet på et enda høyere nivå enn tidligere, forteller Einar Simensen.

Vi er opptatt av helhetlige løsninger, og det var avgjørende for teknologivalget vårt at Canon kunne levere hele løsningen, med flatbedprinter og skjærebord, inkludert kameraet i taket og andre tilhørende løsninger, oppsummerer produksjonssjef Einar Simensen.

Åpner for nye oppdragstyper

– Flatbedprinteren og skjærebordet åpner for mange nye oppdragstyper, samtidig som vi har flyttet flere oppdrag inn i eget hus. Canon gir oss mye god inspirasjon til forretningsutvikling, så vi er veldig godt fornøyd med leverandørvalget. Det skjer mye positivt og spennende i innlandsregionen, og vi har ambisjoner om å fortsette å være regionens ledende kommunikasjonsselskap, avslutter Einar Simensen, produksjonssjef hos Hamar Media.

Effektiv print og automatisk utskjæring gir produktmerking med høy kvalitet og varighet for Moelven Wood og andre kunder av Hamar Media.
Eye in the Sky. Kameraet over skjærebordet avleser skjæremerkene automatisk, slik at utskjæring kan begynne umiddelbart uten manuelle justeringer.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.