Store ting skjer i imagePRESS-familien

canon_V900lansering_4623
Canons V-serie i ImagePRESS-familien imponerer. imagePRESS V900 ble lansert live fra Poing (Tyskland) under Arena 22, den er siste tilskudd til en familie som allerede nærmer seg det komplette.

Et flaggskip og en Light Production

Canons siste tilskudd til imagePRESS-familien ble lansert samtidig som Canon Norge arrangerte kundearrangementet Arena 22 i Norge. Så hva var mer naturlig enn at produktsjef Bjørn Frantsen dukket opp “live” fra demosenteret i Tyskland, direkte til ImageFactory på Holmlia. Det er imagePRESS V-serien som nå utvides med flaggskipet V1350 og lillebroren V900. Sistnevnte setter en ny standard i det som gjerne betegnes som Light Production segmentet, mens toppmodellen V1350 flytter grenser for både kvalitet, kapasitet og grafiske muligheter.

– Hastighet er en åpenbar forskjell, men også at det er flere muligheter for trykk med matt overflate på toppmodellen. Begge treffer godt i det norske markedet, også som kombinasjonsmodeller for kravstore grafiske miljøer. Like viktig som trykkvalitet er at de har unik teknologi som forenkler jobben for operatøren, fortalte Bjørn Frantsen.

ImagePRESS V900. Serien består av modellene V900, V800 og V700, med henholdsvis 90, 80 og 70 sider/min. Høykvalitets trykk på et bredt utvalg av medier, fra 52 til 350 gram/kvm, inludert preget og syntetisk papir. Bannertrykk opp til 130 cm, enn rekke automatiske funksjoner for å sikre topp kvalitet uten avbrudd. Utbyggbar med en rekke funksjoner.

Frigjør tid for operatøren

Kvalitet er kritisk, men det er også tidsbruken i produksjonen. Derfor er det gode nyheter for alle som lever av grafisk produksjon at nyeste generasjon imagePRESS-modeller overvåker produksjonen fra første til siste trykk, slik at operatøren unngår unødvendige justeringer og tidsbruk. Toppmodellen V1350 imponerer med topphastighet på 135 sider i minuttet og kapasitet opptil 2,4 millioner print i måneden. Dermed henvender den seg til de mest kravstore grafiske virksomhetene. V900 supplerer V1000 som ble lansert tidligere i år, og er nok et bidrag til at profesjonelt trykk gjøres tilgjengelig for nye kundegrupper. I sin direkteoverføring til Arena 22 trakk Bjørn Frantsen spesielt frem funksjonene som forenkler operatørrollen. 

– Toleransegrensene for pasning mellom for- og bakside er nå kun 0,8 millimeter, og det er en rekke tekniske innovasjoner som sørger for suveren trykkvalitet og papirtransport av tykkelser helt opp til 350 grams papir, fortalte Frantsen. 

Hva med strømforbruk og bærekraft for modellene, lurte mange tilskuere på fra det norske demosenteret? 

Good news, smilte Bjørn. – Bruk av induksjonsteknologi sørger for raskere oppvarming av fuser-enheter og mer effektiv transport av varme, noe som reduserer energiforbruket dramatisk. Faktisk ned mot det halve av tidligere. 

Det er utvilsomt Good news i dagens energimarked. I Canons demosenter Image Factory kan du allerede oppleve V1000. Riktignok er den kompakt, men Bjørn fikk neppe med seg en V900 i hattehylla på flyet hjem. Likevel kan vi love at det ikke går lang tid før nyeste imagePRESS-teknologi er på plass hos oss. Og faktisk vil vi tilby kundeleveranser allerede rett over nyttår. 

Canons V-serie nærmer seg allerede det komplette. Canon imagePRESS V1350 fullkonfigurert og V900.
ImagePRESS V1000 er allerede i drift ved Image Factory, og levert til de første kundene. Nå utfylles familien av V900 og V1350. Her fra Arena 22 midt i oktober.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print

Forfatter bio

Canon marked

Canon marked

Tekst og foto fra Canons markedsavdeling eller fra en av våre dyktige frilansere med god bransjekunnskap og teknologiforståelse.